Zamieszczone przez BiMeK_TDI
Prawdopodobnie niesprawne przeniesienie napędu na tylną oś.
Zwiń
X
-
Prawdopodobnie niesprawne przeniesienie napędu na tylną oś.
Witam. Od 2 dni jestem posiadaczem Octavki Combi 1.9 TDI AGR z napędem 4x4. Zrobiłem sobie ok 150 km w ciągu ostatnich dwóch dni, jednak nie udało mi się doświadczyć napędu na cztery koła (przynajmniej tak mi się wydaje) Wczoraj robiłem mały test z próba podjazdu na ośnieżony pagórek i buksowały mi tylko przednie koła - tył milczał jak zaklęty gdy staczałem się w dół. Próbowałem na małym i konkretnym gazie - nic. Spotkał się ktoś z takim zachowaniem?
Problem dodatkowy - o poranku gdy odpalam auto odzywa się kontrolka płynu chłodniczego (3x beep + czerwona kontrolka). "Reset" pomaga, z tego co czytałem u wujka Google, to jest dość powszechna "funkcjonalność" volkswagenów, ale nie znalazłem recepty jak się tego pozbyć w miarę ekonomiczny sposób
-
-
Problem dodatkowy - o poranku gdy odpalam auto odzywa się kontrolka płynu chłodniczego (3x beep + czerwona kontrolka). "Reset" pomaga, z tego co czytałem u wujka Google, to jest dość powszechna "funkcjonalność" volkswagenów, ale nie znalazłem recepty jak się tego pozbyć w miarę ekonomiczny sposóbRozum każdy ma, ale nie każdy go używa.
Komentarz
-
-
Płynu pełno, mimo wszystko błąd sporadycznie występuje. Ze zbiorniczkiem będę walczył juitro. ale pytanie mam jeszcze odnośnie tego napędu, a właściwie sprzęgła. Przy wrzucaniu jedynki (szybkim z luzu) bardzo często słyszę głośny zgrzyt. Wina sprzęgła, skrzyni biegów, naciągu sprzęgła? Może dlatego ten napęd jest nieprzenoszony.
Wszelkie uwagi/rady mile widziane
Komentarz
-
-
Wał ma
Wygląda na to, że haldex pracuje, tylko że strasznie zgrzyta... Przynajmniej wg mnie ten zgrzyt jest nienormalny. Cały czas jednak nie mogę cieszyć się urokami napędu na tył. Chciałbym sprawdzić stan sprzęgła, haldexa, wału. Powiedzcie mi, czy warto jechać do ASO Skody czy uderzac do jakiegos niezrzeszonego mechaniora?
a zgrzyta tylko na jedynce i tylko przy ruszaniu
Komentarz
-
Komentarz